Verwarm de oven voor op 230 ºC. Rol het deeg uit op de bakplaat en bak circa 7-10 minuten onder in de oven (tot het deeg lichtbruin kleurt).
Pel de ui en snijd in dunne ringen. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Laat de mozzarella goed uitlekken.
Haal het deeg uit de oven en laat een beetje afkoelen. Smeer met de bolle kant van een lepel de crème fraîche uit over het deeg. Verdeel de spinazie, uienringen en mozzarella erover en breng op smaak met zout en peper. Bak bovenin de oven 10-15 minuten tot de mozzarella is gesmolten en lichtbruin kleurt.
Was intussen de tomaten en snijd klein. Pel de knoflook en pers erbovenuit. Snijd de basilicum klein en meng door de salade. Hussel alles door elkaar en breng op smaak met olijfolie, (balsamico)azijn, zout en peper.
Serveer de Flammkuchen met de tomatensalade ernaast.
TIPDe Flammkuchen is ook erg lekker met olijven.
II
Het lijkt op een pizza, maar Flammkuchen (of tarte Flambée ) is toch even wat anders. Van oorsprong komt deze pizza – belegd met room, ui en spek - uit de Elzas streek. Er zijn natuurlijk vele variaties mogelijk. Je kunt met de ‘topping’ natuurlijk naar hartenlust variëren. Met het kant en klare deeg staat je Flammkuchen in een wip op tafel.