Flammkuchen met rode kool

Flammkuchen met rode kool peer en camembert

| 695 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, Lactosevrij, Variatie, Lekker snel, Vegetarisch, Gezin
Melk
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 2 st Flammkuchendeeg
  • 200 g Rode kool, gesneden
  • 125 g CamembertHerkomst: oma
  • 1 st PeerHerkomst: Terlinden
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente200 g

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de prei in flinterdunne ringen en spoel grondig in een zeef onder de kraan. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Snijd de camembert in plakjes.
  3. Doe de rode kool in een kom en besprenkel met olijfolie. Kneed met je handen een beetje door elkaar en laat even intrekken.
  4. Besmeer het flammkuchendeeg met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Beleg vervolgens met prei, rode kool, peer en camembert. Bak de flammkuchen 12-15 minuten in de hete oven. (Heb je groenten over? Serveer als een salade naast de flammkuchen).
TIPHeb je misschien wat rode kool over? Serveer dan rauw als een salade ernaast en maak een vanaigrette met mosterd, olijfolie en azijn. Ook erg lekker met walnoten.

II

Met vers flammkuchendeeg kun je in een mum van tijd iedere flammkuchen maken die je maar wilt. Varieer in toppings, alles is mogelijk. Vandaag combineren we rode kool met prei, peer en camembert. Camembert is een witschimmelkaas die in kleine ronde vorm gemaakt wordt. Onder zijn bobbelige grijswitte schimmelkorst vind je een zachte, lichtgele kaas met een champignonachtige smaak.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie695 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker18 g
Vet34 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit24 g
Vezels12 g
Zout1.3 g

Allergenen informatie

Melk
Lactose