Flammkuchen met rode kool, brie, peer en mosterd-dille dressing

834 kcal
250 g groente

Onze rode kool wordt geleverd door biologisch tuindersbedrijf De Lepelaar. De Lepelaar is geheel biologisch-dynamisch. Dat betekent dat je rekening houdt met de aloude wetten van de natuur. Zo verbouwen ze voor een goede vruchtwisseling bijvoorbeeld jaarlijks acht hectare aan grasklaver en graan. Bodembiodiversiteit speelt een cruciale rol voor een gezonde ontwikkeling van de gewassen.

Flammkuchen met rode kool, brie, peer

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 1 st Peer
  • 1 st Brie puntje Herkomst: Öma
  • 0.5 st Rode kool Herkomst: de Lepelaar
  • 75 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 30 ml Mosterd-dille dressing Herkomst: De Wijndragers
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3 minuten onder in de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
  2. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Snijd de brie in plakken. Schaaf of snijd de rode kool in flinterdunne reepjes en snijd fijn. Doe de rode kool in een kom, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Kneed de kool met je handen een beetje door elkaar en laat even intrekken.
  3. Smeer de zure room met de bolle kant van een lepel losjes over het voorgebakken flammkuchendeeg. Verdeel de rode kool erover (niet alles past erop, dus bewaar wat voor een salade) en beleg met de plakjes brie en peer. Breng op smaak met zout en peper en bak de flammkuchen 10-15 minuten boven in de hete oven.
  4. Meng de overgebleven rode kool met de helft van de mosterd-dille dressing, zout en peper.
  5. Was de bosui, snijd in dunne ringen en strooi voor het serveren over de flammkuchen. Besprenkel de flammkuchen met mosterd-dille dressing en serveer de koolsalade ernaast.
TIP
Je kunt de rode kool ook even roerbakken voordat je het verdeelt over de flammkuchen.
4,7
Gemiddelde van 36 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 36%
co2-reduction-score
CO2 eq -44%
water-reduction-score
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischLekker snel9 maandenVariatieSeizoenGezinEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie834 kcal
Koolhydraten94 g
Suiker19 g
Vet36 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit31 g
Vezels12 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Melk
Mosterd
Gluten
Tarwe
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten