Flammkuchen met waterkerspesto

Flammkuchen met waterkerspesto en gemarineerde radijsjes

| 658 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, 9 maanden, Specials, Seizoen, Variatie, Lekker snel, Vegetarisch
Melk
Tarwe
Noten
Lactose
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 2 st Flammkuchendeeg
  • 1 bosje RadijsjesHerkomst: Be-leaf
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
  • 100 g Cottage cheeseHerkomst: zuger
  • 50 g WaterkersHerkomst: Klispoel

Zelf toevoegen

  • 4 el Azijn
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq387 g
water-reduction-scoreWater7,7 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
  2. Was de radijsjes en snijd in dunne plakjes. Doe de radijsjes in een kom, breng op smaak met zout en besprenkel met azijn en water. Schep door elkaar en zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken. Giet daarna de marinade weg.
  3. Was de courgette en snijd met een kaasschaaf, dunschiller of scherp mes een aantal lange dunne linten van de zijkant. Leg de linten opzij voor later. Het binnenste deel snijd je in kleine blokjes. verhit olie in een bakpan en bak de courgetteblokjes goudbruin op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Was de waterkers en pureer ze met de zadenmix en olijfolie extra vierge fijn in een keukenmachine (of gebruik een blender of staafmixer). Schep de cottage cheese erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de waterkerspesto en de gebakken courgetteblokjes over de flammkuchenbodems en drapeer de courgettelinten erop. Bak nog 10-15 minuten boven in de hete oven. Serveer de flammkuchen met een schep van de frisse radijsjes erop. Of serveer de radijsjes als een salade ernaast.
TIPHou je van zoet? Voeg dan een klein beetje honing, suiker of siroop toe aan de marinade van de radijsjes. De flammkuchen is ook lekker met wat geraspte kaas.

II

Radijsjes hebben een frisse en pittige smaak en zijn lekker gezond, maar vanwege hun uiterlijk worden ze vaak gebruikt als decoratie. Radijsjes bevatten weinig calorieën, maar ze zijn wel rijk aan vitamine C en ijzer. Wist je dat vitamine C de opname van ijzer verbetert? Daarnaast kun je het loof van biologische radijsjes prima eten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie658 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker12 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout0.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Tarwe
Noten
Lactose
Gluten