Flammkuchen met pompoencrème boerenkool en vegan gehakt

684 kcal
330 g groente

Vandaag een lekkere flammkuchen met pompoen en boerenkool. De pompoenblokjes hebben we alvast voorgesneden zodat dit gerecht snel op tafel staat. Wist je dat pompoen familie is van de komkommer en meloen? En dat het eigenlijk een hele grote bes is met een harde schil?

Flammkuchen met pompoencrème

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchen Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 400 g Pompoen, gesneden Herkomst: Proef
  • 200 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
  • 120 g Vegan gehakt Herkomst: Prolatere
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3 minuten onderin de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de pompoenblokjes in 10-12 minuten gaar. Giet het water af en bewaar wat kookvocht.
  3. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd het blad klein. Verhit olie in een bakpan en bak het vegan gehakt met de boerenkool. Laat de boerenkool afgedekt slinken en breng op smaak met zout en peper.
  4. Pel de ui en snijd in ringen. Pureer de pompoen tot een gladde puree. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met mosterd, zout en (chili)peper. Verdeel de pompoenpuree over de flammkuchen, beleg met het vegan gehakt, de boerenkool en uiringen en bak de flammkuchen nog 10-12 minuten in de hete oven.
TIP
Als niet alles op de flammkuchen past, kun je een deel ernaast serveren.
3,7
Gemiddelde van 51 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 162%
vita-score
Vitaliteit + 49%
co2-reduction-score
CO2 eq -90%
water-reduction-score
Water -90%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganEiwitrijkVegetarischLekker snelSeizoenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie684 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker10 g
Vet21 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit30 g
Vezels14 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Paprika
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten