Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onder in de hete oven tot het deeg lichtbruin kleurt. Haal daarna uit de oven.
Pel intussen de ui en snijd in dunne ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Was de courgette en schaaf in dunne linten (of snijd in plakjes). Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd klein.
Besmeer het voorgebakken flammkuchendeeg losjes met de pesto en beleg met courgette, paprika, ui en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de flammkuchen in 10-15 minuten knapperig boven in de hete oven.
Was de rucola en laat goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan. Garneer de flammkuchen met de pijnboompitten en rucola en druppel wat olijfolie extra vierge erover.
TIPHou je van pit? Druppel dan wat peper olie over de flammkuchen.
II
Vandaag een flammkuchen gerecht op het menu met een heerlijke pesto van LeQrs. Een Italiaanse klassieker, pesto zoals het hoort. Geen poespas, geen toevoegingen, maar een traditioneel recept met authentieke smaak. Boordevol verse basilicum, vers geroosterde pijnboompitjes en de lekkerste oude kaas die ze konden vinden.