Flammkuchen met Serranoham dille en geraspte kaas

4,6
Gemiddelde van 16 reviews
696 kcal
310 g groente
Flammkuchen met Serranoham

Een onbetwiste topper voor in het weekend. Lekker veel groente, erop de zoutige Serranoham en als afmaker dille en geraspte kaas. Serranoham, oftewel jamón serrano, is afkomstig uit Spanje en wordt gemaakt van witte varkens. Omdat deze ham wat langer rijpt dan bijvoorbeeld Parmaham, heeft Serranoham een meer uitgesproken, zoute smaak. De naam ‘serrano’ verwijst naar de bergen (sierra’s) waar de ham traditioneel wordt gedroogd. Betoverend lekker!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de paprika en tomaat. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika en tomaat in stukjes. Verwarm olijfolie in een bakpan en roerbak de paprika en tomaat 3-4 minuten op een hoog vuur. Voeg eventueel een heel klein scheutje water toe tegen aanbranden en laat nog ongeveer 5 minuten pruttelen en indikken. Pureer tot een grove saus en maak op smaak met wat dille, peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal het deeg uit de oven en zet opzij.
  3. Pel de ui en snijd in ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd of scheur de ham kleiner. Beleg de flammkuchen losjes met de tomatensaus, champignons, ui en ham en strooi de helft van de kaas erover. Bak de flammkuchen in 8 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  4. Bestrooi de flammkuchen voor het serveren met de overgebleven kaas, rest van de dille en peper.
TIP
Je kunt ook een paar plakjes tomaat op de flammkuchen leggen en meebakken in de oven.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Ecopark
  • 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
  • 2 st FlammkuchendeegHerkomst: Flammkuchen.nl
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 50 g Serranoham Herkomst: Jamondor
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -7%
vegetablecounter
Groente+ 146%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -20%
water-reduction-score
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSeizoenGezinSpecials

Voedingswaarden

Per portie
Energie696 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker10 g
Vet28 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit27 g
Vezels11 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Tarwe
Paprika
Gluten
Melk
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten