Flammkuchen met Légumaise geitenkaas en groenten
4,0
682 kcal
320 g groente
Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Vandaag geven we er een twist aan met een topping van Légumaise, prei, tomaatjes, paprika en geitenkaas. De Légumaise gele paprika is een culinaire groentesaus, ontwikkeld door Frank Fol, de Groentekok®.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
- 175 g Cherry trostomaatjes Herkomst: balcon de nijar
- 150 g Légumaise gele paprika Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
- 65 g Geitenkaas Herkomst: Bastiaansen
- 50 g Rucola Herkomst: Snijderij Udea
- 2 tl Tijm
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op het bakpapier en bak 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal daarna uit de oven en leg opzij.
- Snijd de prei in ringen en spoel in een vergiet onder de kraan. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Was de tomaatjes en snijd doormidden.
- Besmeer het voorgebakken flammkuchendeeg losjes met de Légumaise en beleg met prei, cherry trostomaatjes en paprika. Verbrokkel de geitenkaas erover. Breng op smaak met de tijm, zout en peper en besprenkel met olijfolie.
- Bak de flammkuchen nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven en garneer vervolgens met de rucola.
TIP
Ook erg lekker met walnoten.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 154%
Vitaliteit + 47%
CO2 eq -68%
Water -87%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel, Variatie, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie682 kcal
Koolhydraten87 g
Suiker13 g
Vet28 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit20 g
Vezels13 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Paprika
Melk
Gluten
Tarwe


