150 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
65 g GeitenkaasHerkomst: Bastiaansen
2 st Flammkuchendeeg
50 g Rucola
1 st PreiHerkomst: Peeters
1 st Gele paprikaHerkomst: Frank de koning
175 g Cherry trostomaatjes
Zelf toevoegen
2 el Tijm
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq1.015 g
Water16,1 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op het bakpapier en bak 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal daarna uit de oven en leg opzij.
Snijd de prei in ringen en spoel in een vergiet onder de kraan. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Was de tomaatjes en snijd doormidden.
Besmeer het voorgebakken flammkuchendeeg losjes met de Légumaise en beleg met prei, cherry trostomaatjes en paprika. Verbrokkel de geitenkaas erover. Breng op smaak met de tijm, zout en peper en besprenkel met olijfolie.
Bak de flammkuchen nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven en garneer vervolgens met de rucola.
TIPOok erg lekker met walnoten.
II
Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Vandaag geven we er een twist aan met een topping van Légumaise, prei, tomaatjes, paprika en geitenkaas. De Légumaise gele paprika is een culinaire groentesaus, ontwikkeld door Frank Fol, de Groentekok®. Deze Légumaise is van nature rijk aan vitamine C en Omega-3 vetzuren en een bron van vitamine E en jodium.