Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en bak 5 minuten onderin de warme oven.
Was de asperges en verwijder de harde onderkant. Was de cherrytomaten en halveer ze. Pel de ui en snijd in halve ringen.
Haal het bladerdeeg uit de oven en laat een beetje afkoelen. Smeer de cottage cheese over het deeg en leg de asperges, cherrytomaten en ui erop. Breng op smaak met zout en peper en bak in 15 minuten gaar.
Strooi vlak voor het serveren de pecorino erover en druppel wat olijfolie eroverheen.
TIPOok erg lekker met spekjes of ham.
II
Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas (een regio in Frankrijk). Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Het traditionele recept bevat een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Vandaag maken we een flammkuchen met groene asperges en cherrytomaten. Groene asperges zijn verkrijgbaar van april tot juni en is nu dus de ideale tijd om ze te eten.