Flammkuchen met gehakt courgette, paprika en ui
4,2
770 kcal
280 g groente
Biologische courgettes zijn vanwege de langzame groei - niet opgejaagd door kunstmest - langer houdbaar dan gangbare varianten. Wist je dat courgettes onrijp geoogst worden? Als je ze laat groeien, worden ze net zo groot als een pompoen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 300 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 75 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
- 75 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
- 1 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal uit de oven en leg opzij.
- Pel de ui en snijd in ringen. Was de courgette en schaaf of snijd in lange, smalle linten. Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in smalle repen.
- Verhit olie in een bakpan en bak het gehakt 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout (of gehaktkruiden).
- Pel de knoflook. Klop de zure room los met zout en peper en pers de knoflook erboven uit. Verdeel de zure room losjes over het flammkuchendeeg en leg het gehakt, de courgette, paprika en ui erop. Strooi de geraspte kaas eroverheen. Bak de flammkuchen in 10-15 minuten gaar in de hete oven. Wat niet op de flammkuchen past, serveer je ernaast.
TIP
Het is ook lekker een deel van de courgette klein te snijden en mee te bakken met het gehakt.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -10%
Groente + 122%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq + 47%
Water -13%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Lekker snel, Seizoen, Gezin, 9 maanden, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie770 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker17 g
Vet29 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit36 g
Vezels8 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Paprika
Melk
Rund
Gluten
Tarwe


