2 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
1 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente305 g
Vitaliteit83 Punten
CO2eq1.181 g
Water56,9 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onderin de oven tot het deeg lichtbruin kleurt. Haal dan weer uit de oven.
Pel de ui en snijd in ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne stroken. Was de courgette en aubergine en snijd in dunne plakjes. Grill of bak de groenten enkele minuten tot ze lichtbruin zijn en vocht afgeven.
Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog. Breng de kikkererwten op smaak met olijfolie en ras el hanout.
Klop de Légumaise los met een klein beetje water en bestrijk het voorgebakken flammkuchendeeg losjes met de Légumaise. Verdeel de groenten en kikkererwten erover en bak in 10-15 minuten bruin en krokant in het midden van de hete oven.
Past niet alles op de flammkuchen? Serveer de overgebleven groenten er dan naast.
TIPJe kunt de kikkererwten ook 10-15 minuten roosteren in een pan voor een lekkere crunch.
II
Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas (een regio in Frankrijk). Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Het traditionele recept bevat een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. We maken vandaag een lekkere variant met gegrilde groenten en hummus! Tip: bewaar de aubergine op een donkere plek buiten de koelkast.