Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal de flammkuchen uit de oven en laat even afkoelen.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaatjes en snijd doormidden. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein.
Pel en snipper de knoflook. Meng de crème fraîche met de knoflook en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Besmeer het flammkuchen deeg losjes met de room.
Beleg de flammkuchen met de helft van de spinazie, cherrytomaatjes en de helft van de ui. Breek de eieren erboven en bak de flammkuchen in 10-15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Maak een salade van de overgebleven groenten door ze te mengen met olijfolie extra vierge, azijn en mosterd. Serveer de salade naast de flammkuchen.
TIPJe kunt de groente ook even roerbakken en over de flammkuchen verdelen.
II
Het lijkt op een pizza, maar Flammkuchen (of tarte Flambée ) is toch even wat anders. Van oorsprong komt deze pizza – belegd met room, ui en spek - uit de Elzas streek. Er zijn natuurlijk vele variaties mogelijk. Je kunt met de topping naar hartenlust variëren. Met het kant en klare deeg staat je Flammkuchen in een wip op tafel.