Flammkuchen met een mango topping

Flammkuchen met een mango topping zachte geitenkaas en spinazie

| 733 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,2
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Variatie, 9 maanden, Gezin, Lekker snel, Vegetarisch, Specials
Lactose
Gluten
Melk
Noten
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st MangoHerkomst: Fairtrasa
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
  • 2 st Flammkuchendeeg
  • 150 g SpinazieHerkomst: Oegema
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 75 g GeitenkaasHerkomst: Bastiaansen

Zelf toevoegen

  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente210 g
vita-scoreVitaliteit88 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq978 g
water-reduction-scoreWater14,4 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
  2. Heb je pizzadeeg, quichedeeg of bladerdeeg ontvangen? Volg dan de volgende baktijden. Pizzadeeg: 10-15 minuten op 220 ºC, quichedeeg: 35 minuten op 180 ºC, bladerdeeg: 15-20 minuten op 220 ºC. De pizzadeeg en bladerdeeg kun je, net als de flammkuchen, 3-5 minuten onder in de hete oven voorbakken. Hou bij het quichedeeg 5-10 minuten aan.
  3. Was intussen de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en roerbak de spinazie 1-2 minuten op een hoog vuur.
  4. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Verbrokkel de geitenkaas. Beleg het flammkuchendeeg met de geitenkaas, spinazie en rode ui. Breng op smaak met zout en peper en bak 15 minuten boven in de voorverwarmde oven.
  5. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Haal de flammkuchen halverwege uit de oven en verdeel de mango en zadenmix erover. Plaats terug in de oven en bak nog 5 minuten.
TIPJe kunt een deel van de mango ook met een staafmixer pureren en vermengen met een deel van de geitenkaas. Dit kun je als 'spread' gebruiken voor op de flammkuchen.

II

Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Vandaag maken we een super lekkere vegetarische flammkuchen met mango. Dit gerecht bevat wat minder groente dan je van ons bent gewend, maar de vezelrijke mango maakt dit hopelijk helemaal goed! Tip: haal de mango uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie733 kcal
Koolhydraten100 g
Suiker26 g
Vet25 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit24 g
Vezels10 g
Zout0.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Gluten
Melk
Noten
Tarwe