Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal dan uit de oven en leg opzij.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de courgette en snijd of schaaf in hele dunne plakken. Halveer de tomaatjes.
Meng de cottage cheese met de helft van de mosterd-dille dressing. Bestrijk het voorgebakken flammkuchendeeg losjes met de cottage cheese. Beleg daarna met de courgette, ui en tomaatjes en breng op smaak met zout en peper. Druppel wat olie erover en bak de flammkuchen nog 10 minuten boven in de oven.
Haal de flammkuchen uit de oven, garneer met de rucola en druppel wat mosterd-dille dressing erover.
TIPMaak eventueel een salade voor ernaast met een deel van de ingrediënten.
II
Het lijkt op een pizza, maar flammkuchen (of Tarte flambée) is toch even wat anders. Van oorsprong komt deze dunne pizza uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Een klassieke flammkuchen wordt belegd met room, ui en spek, maar er zijn natuurlijk veel variaties mogelijk. Vandaag besmeren we de bodem met een mengsel van mosterd-dille dressing en cottage cheese. Cottage cheese is gemaakt van jonge ongerijpte kaas, met een laag koolhydraat- en vetpercentage.