Flammkuchen met bloemkool in knoflookolie koriander en paprikaspread

739 kcal
300 g groente

Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Het traditionele recept bevat een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Vandaag beleggen we de flammkuchen met een in knoflookolie gebakken bloemkool en paprikaspread. Een super lekkere combinatie!

Flammkuchen met bloemkool in knoflookolie

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 1 st Bloemkool Herkomst: BakkerBio
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 100 g Paprikaspread Herkomst: Allos
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de flammkuchenbodems 3-4 minuten onder in de hete oven. Haal uit de oven en leg even opzij.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in hele kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Meng de olie met zout en (chili)peper en pers de knoflook erboven uit. Doe de bloemkool in een ovenschaal en schenk de knoflookolie erover. Hussel goed door elkaar en bak de bloemkool alvast 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Pel intussen de ui en snijd in partjes of ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui enkele minuten op een middelhoog vuur.
  4. Besmeer het flammkuchendeeg losjes met de helft van de paprikaspread en verdeel de voorgebakken bloemkool en ui erover. Als niet alles op de flammkuchen past, serveer je de rest ernaast. Bak de flammkuchen nog 8-10 minuten boven in de hete oven.
  5. Klop de overgebleven paprikaspread los met en beetje water en druppel voor het serveren over de flammkuchen. Werk af met de kleingesneden koriander.
TIP
Snijd wat van het groene blad van de biologische bloemkool klein en roerbak mee. Dit kun je prima eten!
4,4
Gemiddelde van 121 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 56%
co2-reduction-score
CO2 eq -78%
water-reduction-score
Water -83%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVeganSeizoenGezinLactosevrijVariatieVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie739 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker15 g
Vet31 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit21 g
Vezels13 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Tarwe
Peulvruchten
Selderij
Koriander
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten