150 g Légumaise kokos rode curryHerkomst: Ekomenu - Frank Fol
1 st BloemkoolHerkomst: Loverendale Dem
5 g Verse korianderHerkomst: Forc
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
2 st Flammkuchendeeg
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq285 g
Water8 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg circa 3 minuten onderin de hete oven. Haal dan uit de oven en leg opzij.
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in hele kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Meng de olie met zout en (chili)peper en pers de knoflook erboven uit. Doe de bloemkool in een ovenschaal en schenk de knoflookolie erover. Hussel goed door elkaar en bak de bloemkool alvast 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Pel intussen de ui en snijd in partjes of ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui enkele minuten op een middelhoog vuur.
Besmeer het flammkuchendeeg losjes met de helft van de Légumaise en verdeel de voorgebakken bloemkool en ui erover. Als niet alles op de flammkuchen past, serveer je de rest ernaast. Bak de flammkuchen nog 10-15 minuten boven in de hete oven.
Klop de overgebleven Légumaise los met en beetje water en druppel voor het serveren over de flammkuchen. Werk af met de kleingesneden koriander.
TIPSnijd wat van het groene blad van de biologische bloemkool klein en roerbak mee. Dit kun je prima eten!
II
Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Het traditionele recept bevat een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Vandaag beleggen we de flammkuchen met een in knoflookolie gebakken bloemkool en pittige Légumaise. Een super lekkere combinatie!