Flammkuchen met dille-roomsaus en tonijn prei en tomaat
4,3
710 kcal
230 g groente
Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Het traditionele recept bevat een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Vandaag combineren we de crème fraîche met tonijn, prei en tomaat.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 300 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
- 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish Tales
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 1 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven tot het deeg lichtbruin kleurt. Haal uit de oven en leg opzij.
- Pel de ui en snijd in ringen. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd daarna klein. Zo blijven de vitamines beter behouden. Was de tomaat en snijd klein. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
- Snijd de dille fijn, roer door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk het voorgebakken flammkuchendeeg losjes met de dille room en beleg met de prei, ui, tomaat en tonijn. Breng op smaak met zout en peper en bak de flammkuchen nog 10-15 minuten boven in de hete oven.
- Besprenkel vlak voor het serveren met olijfolie extra vierge.
TIP
De dille-roomsaus is ook erg lekker met een beetje citroensap.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 83%
Vitaliteit + 53%
CO2 eq -57%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Lekker snel, Seizoen, Variatie, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie710 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker11 g
Vet26 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit35 g
Vezels10 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk
Vis


