Filetlapje met aardappels en lentesalade
Nog geen reviews
598 kcal
230 g groente
Vandaag een heerlijk AVG-tje (Aardappels, Vlees en Groenten). Onze biologische radijsjes worden geleverd door Be-leaf in 's-Gravezande. Gelegen in het Westland ligt het biologisch glastuinbouwbedrijf van Siete en Marlies Neef. Ze telen er naast radijsjes ook bladselderij en een variatie aan jonge bladgewassen zoals rucola en baby spinazie.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
- 200 g Varkensfiletlapje Herkomst: Future Food Group
- 1 st Krop sla Herkomst: Heerlijke Oogst
- 3 el Olie
- 2 tl Paprikapoeder
- 2 el Azijn
- 1 tl Honing
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Verdeel de aardappels over de bakplaat en besprenkel met olie. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper en bak de aardappels 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
- Pel de ui en snijd de helft in halve ringen en snipper de rest. Was de radijsjes, verwijder het blad en snijd in plakjes. Doe azijn, honing, olijfolie extra vierge, zout en peper in een kom en laat de radijsjes samen met de gesnipperde ui 10 minuten marineren.
- Verhit olie in een kleine bakpan en bak de filetlapjes met de ui ringen in 8-10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Was de sla, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Meng de radijsjes en ui met de dressing door de sla en serveer de varkensfilet en aardappels ernaast.
TIP
Wist je dat je het blad van biologische radijsjes ook prima kunt eten? De aardappeltjes zijn ook erg lekker met een knoflook- of basilicum-yoghurtsausje. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price + 18%
Groente + 83%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq + 181%
Water + 157%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Variatie, 9 maanden, Afvallen, Seizoen, Lactosevrij, Glutenvrij, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie598 kcal
Koolhydraten53 g
Suiker4 g
Vet27 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit31 g
Vezels8 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Paprika
Varken


