Filetlapje met aardappels en lentesalade

598 kcal
230 g groente

Vandaag een heerlijk AVG-tje (Aardappels, Vlees en Groenten). Onze biologische radijsjes worden geleverd door Be-leaf in 's-Gravezande. Gelegen in het Westland ligt het biologisch glastuinbouwbedrijf van Siete en Marlies Neef. Ze telen er naast radijsjes ook bladselderij en een variatie aan jonge bladgewassen zoals rucola en baby spinazie.

Filetlapje met aardappels

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
  • 200 g Varkensfiletlapje Herkomst: Future Food Group
  • 1 st Krop sla Herkomst: Heerlijke Oogst
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 el Azijn
  • 1 tl Honing
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Verdeel de aardappels over de bakplaat en besprenkel met olie. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper en bak de aardappels 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  2. Pel de ui en snijd de helft in halve ringen en snipper de rest. Was de radijsjes, verwijder het blad en snijd in plakjes. Doe azijn, honing, olijfolie extra vierge, zout en peper in een kom en laat de radijsjes samen met de gesnipperde ui 10 minuten marineren.
  3. Verhit olie in een kleine bakpan en bak de filetlapjes met de ui ringen in 8-10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Meng de radijsjes en ui met de dressing door de sla en serveer de varkensfilet en aardappels ernaast.
TIP
Wist je dat je het blad van biologische radijsjes ook prima kunt eten? De aardappeltjes zijn ook erg lekker met een knoflook- of basilicum-yoghurtsausje.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 18%
vegetablecounter
Groente + 83%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq + 181%
water-reduction-score
Water + 157%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkVariatie9 maandenAfvallenSeizoenLactosevrijGlutenvrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie598 kcal
Koolhydraten53 g
Suiker4 g
Vet27 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit31 g
Vezels8 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Paprika
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten