Feestelijke tiramisu met stoofpeertjes

576 kcal
0 g groente

Deze eenvoudige tiramisu is snel en makkelijk te maken en een feestelijke allemansvriend. Dit van oorsprong Italiaanse dessert betekent letterlijk 'maak mij blij'. Een tiramisu wordt altijd gemaakt met mascarpone. Mascarpone is een Italiaans product uit Lombardije dat het midden houdt tussen kaas en room. Vaak wordt een tiramisu klaargemaakt met alcohol (marsala), maar wij maken vandaag een versie met zoete stoofpeertjes in appel & vlierbessensap.

Feestelijke tiramisu

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 st Appel & vlierbessensap Herkomst: Schulp
  • 3 st Stoofperen Herkomst: Biofruit
  • 125 g Mascarpone Herkomst: zuger
  • 200 ml Vanille kwark Herkomst: Weerribben
  • 5 st Speculaasjes Herkomst: Billy's farm
Zelf toevoegen
  • 100 ml Water

Bereiding (50 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de appel & vlierbessensap met water (verhouding 2:1) in een steelpannetje. Schil de stoofpeertjes, verwijder het klokhuis en snijd klein. Breng het sap aan de kook, temper daarna het vuur en kook de peertjes afgedekt 45 minuten. Prik met een vork om de gaarheid te controleren. Laat de peertjes daarna goed uitlekken.
  2. Mix de mascarpone en vanillekwark luchtig. Voeg eventueel een beetje appel en vlierbessensap toe. Verkruimel de speculaasjes.
  3. Gebruik per persoon een dessertbakje of een mooi glas waarin je de laagjes kunt zien. Strooi een deel van de speculaas over de bodem. Lepel wat mascarponemengsel erop en daarbovenop wat stoofpeertjes. Maak zo verschillende laagjes en eindig met mascarponemengsel.
  4. Plaats alles in de koelkast zodat de tiramisu kan opstijven.
  5. Bestrooi de tiramisu vlak voor het opdienen met wat speculaaskruimels en/of plaats er een heel speculaasje in.
TIP
Ook lekker met een topping van verkruimelde kruidnootjes.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 31%
co2-reduction-score
CO2 eq + 6%
water-reduction-score
Water -5%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVegetarischGezinVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie576 kcal
Koolhydraten41 g
Suiker29 g
Vet40 g
Verzadigd vet25 g
Eiwit12 g
Vezels6 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Melk
Mais
Gluten
Tarwe
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten