Feestelijke pompoenrollade met orzo en kastanjes

618 kcal
500 g groente

Vandaag maken we een vegan rollade van pompoen, gevuld met kastanjes, orzo en groenten. Het recept duurt wat langer dan je van ons gewend bent, maar is zeker de moeite waard. Tip: kook de pompoen eventueel eerst 5 minuten voor in een ruime pan met heet water. Deze is daarna makkelijker te snijden en uit te hollen. Onze biologische pompoen wordt geleverd door De Waog in het Limburgse Neer. De bietjes worden geleverd door 'De Lepelaar' in het Noord-Hollandse Sint-Maarten.

Feestelijke pompoenrollade

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Butternut pompoen Herkomst: Biobrothers
  • 150 g Gele bietjes Herkomst: lepelaar
  • 130 g Orzo Herkomst: YON
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 250 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 100 g Gekookte kastanjes Herkomst: Concept Fruits
  • 5 g Verse bieslook Herkomst: Herbio
  • 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 300 ml Groentebouillon
  • 1 tl Kaneelpoeder

Bereiding (60 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en gebruik een braadslede of ovenschaal. Was de pompoen en halveer in de lengte met een scherp mes. Verwijder de zaadlijst en pitten en hol met een lepel het vruchtvlees uit de pompoenhelften (dat is een lastig werkje). Zorg ervoor dat je circa 2 cm van de rand overhoudt. Bewaar het vruchtvlees. Bestrijk de pompoenhelften met olie en plaats met het snijvlak naar boven in de braadslee. Braad de pompoen alvast 25-30 minuten in de hete oven.
  2. Schil de bietjes en snijd klein. Bereid de bouillon en kook de orzo met de kleingesneden bietjes 10-15 minuten tot de bouillon volledig is opgenomen. Zet afgedekt opzij.
  3. Pel en snipper de ui. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd klein. Hak de gekookte kastanjes grof. Snijd de bieslook fijn.
  4. Verhit olie (of boter) in een ruime bakpan en bak de ui, kastanjechampignons en kastanjes 5 minuten op een middelhoog vuur. Schep de orzo, rozijnen en het pompoen vruchtvlees erdoor en breng op smaak met bieslook, kaneelpoeder, zout en (chili)peper.
  5. Haal de pompoen uit de oven en vul beide helften met het mengsel. Leg de twee helften voorzichtig op elkaar en bind ze op een aantal plekken vast met een keukentouwtje. Bak 20-30 minuten in de hete oven en snijd daarna in plakken. Heb je vulling over? Die serveer je in een schaal ernaast.
TIP
Heb je geen keukentouw? Dan kun je de pompoen helften apart bakken, vullen en serveren. Vervang de groentebouillon voor de helft door rode wijn.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente + 297%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -41%
water-reduction-score
Water -24%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin9 maandenLactosevrijVariatieVeganVegetarischSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie618 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker24 g
Vet18 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit16 g
Vezels14 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Lupine
Sulfiet
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten