Farinata - kikkererwtenpannenkoek met geroosterde sjalottenyoghurt

3,2
Gemiddelde van 20 reviews
783 kcal
250 g groente
Farinata - kikkererwtenpannenkoek

De farinata is bekend streetfood uit Italië, wij maken er een lekker fris gerechtje van. De bereidingstijd is iets langer dan je bent gewend, maar we beloven dat de oven het meeste werk doet. En dan krijg je wel iets heel erg bijzonders ...

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Mix het kikkererwtenmeel met het ei, de Italiaanse kruiden, de helft van de olijfolie en het lauwe water. Klop goed met een garde en zet 15 minuten opzij.
  2. Pel intussen de sjalotten en snijd in partjes. Pel de knoflook. Leg alles in een ovenschaal en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak per persoon 2 dunne kikkererwtenpannenkoeken (als je twee bakpannen gebruikt gaat het dubbel zo snel). Leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel of houd warm in de oven.
  4. Prak de knoflook en roer door de yoghurt. Schep 3/4 van de gebakken sjalotten door de yoghurt en kruid met zout en (chili)peper.
  5. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Was de tomaatjes en snijd klein. Serveer de farinata met erop een flinke schep van de geroosterde sjalottenyoghurt, sla, tomaat en de overgebleven sjalotten.
TIP
Je kunt de salade ook naast de farinata serveren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g KikkererwtenmeelHerkomst: Joannusmolen
  • 1 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 4 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 150 ml Volle yoghurtHerkomst: Pur Natur
  • 1 st Little gemHerkomst: De Eerste
  • 200 g Wild wonder tomaatjesHerkomst: De Koning
Zelf toevoegen
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 4 el Olijfolie extra vierge
  • 400 ml Lauw water
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -12%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVegetarischEiwitrijkVariatieGezinGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie783 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker11 g
Vet43 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit31 g
Vezels17 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Ei
Peulvruchten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan