wallpaper

Farinata - kikkererwtenpannenkoek met geroosterde sjalottenyoghurt

| 681 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Afvallen, Koolhydraatbewust, Gezin, Glutenvrij, Variatie
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g KikkererwtenmeelHerkomst: Joannusmolen
  • 150 ml Volle roeryoghurtHerkomst: Pur Natur
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 5 g RozemarijnHerkomst: Forc
  • 0.5 st Romaanse slaHerkomst: Van Brakel
  • 8 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Tomaat cherrymixHerkomst: Albabio

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 4 el Olijfolie extra vierge
  • 200 ml Lauw water

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g

Voorbereiding (45 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het kikkererwtenmeel met de olijfolie extra vierge en het lauwe water. Meng goed door met een garde en zet 15 minuten weg.
  2. Pel intussen de sjalotten en de knoflooktenen. Leg deze in een ovenschaaltje en zet in de oven voor 15 minuten.
  3. Smeer een ovenbestendige bakpan in met olie en vul deze met het kikkererwtenmengsel. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten totdat hij lichtbruin en gaar is.
  4. Hak de rozemarijn. Was en snijd de sla. Snijd de tomaatjes in stukjes. Hak indien nodig de sjalotten en knoflook grof en schep deze door de yoghurt. Meng de helft van de rozemarijn, samen met (chili)peper en zout.
  5. Verdeel de farinata over de borden en geef er een schep sla en tomaat bij. Verdeel de yoghurt over het hele gerecht samen met de overgebleven rozemarijn.
TIP

II

De farinata is bekend streetfood uit Italie, wij maken er een lekker fris gerechtje van. De bereidingstijd is iets langer, maar we beloven de oven doet het meeste werk. Maar dan krijg je wel iets heel erg bijzonders...

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie681 kcal
Koolhydraten50 g
Suiker11 g
Vet40 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit23 g
Vezels14 g
Zout0.2 g

Allergenen informatie

Lactose
Melk