Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de farfalle in 10-12 minuten gaar. Giet het water af.
Pel en snipper de de ui en knoflook. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe de tomatenstukjes en het witte deel van de paksoi erbij en breng op smaak met de Italiaanse kruiden. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 3 minuten het groen van de paksoi toe en verwarm mee.
Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erover en bestrooi met de geraspte kaas.
TIPOok erg lekker met verse basilicum.
II
Als je aan de Italiaanse keuken denkt denk je waarschijnlijk meteen aan pizza en pasta. Wist je dat het woord pasta een Italiaans woord is voor deeg? En farfalle is Italiaans voor vlinders. In dit gerecht maken we farfalle met gehakt in tomatensaus. Een heerlijk simpel gerecht dat zo op tafel staat. Buon appetito! Onze biologische paksoi wordt geleverd door van Brakel.