Breng water (of bouillon) aan de kook. Spoel de couscous in een zeef onder de kraan. Doe daarna in een kom en giet het kokendhete water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Verhit olie in een wok of bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de witte kool toe en roerbak in 5 minuten knapperig en gaar. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Verhit olie in een kleine bakpan en bak de seizoensburger aan beide kanten bruin.
Verwarm de chutney in een kleine pan. Roer de couscous los met een vork en serveer met de gebakken witte kool, seizoensburgers en vijgenchutney.
TIPDe overgebleven vijgenchutney is ook erg lekker op een cracker, een kaasplankje of bij een broodje oude kaas.
II
Vandaag staat er een couscous-gerecht op het menu met als smaakmaker een overheerlijke vijgenchutney. Chutney is afkomstig uit de Indiase en Pakistaanse keuken. De vijgenchutney combineert het pittige van mosterdzaad, het zoete van vijgen en het hartige van een chutney. Onze biologische witte kool wordt geleverd door 'De Lepelaar' in Noord-Holland.