Falafelballetjes met tomaat-paprikasaus en volkoren basmatirijst
4,2
780 kcal
475 g groente
Vandaag staan er overheerlijke falafelballetjes op het menu gemaakt volgens een traditioneel recept. Falafel is de meest populaire snack uit het Midden-Oosten. Jij gaat hem heerlijk klaarmaken met een zachte tomatensaus met gele paprika en de beste volkoren basmati-rijst die je ooit hebt gegeten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 2 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
- 3 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
- 200 g Falafelballetjes Herkomst: la vie est belle
- 5 g Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.
- Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui samen met de knoflook 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg als laatst de tomaat en een scheut water toe. Breng op smaak met zout en (chili)peper en laat 5 minuten sudderen en een beetje inkoken.
- Verwarm olie in een bakpan en bak de falafelballetjes in ongeveer 7 minuten rondom bruin en gaar.
- Serveer de falafelballetjes met een flinke schep tomaat-paprikasaus en de volkoren basmatirijst. Maak af met de verse basilicum.
TIP
Hak de basilicum fijn samen met de knoflook en een scheut olie voor een simpele pesto. 4,2
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 277%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -63%
Water + 86%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Vegan, 9 maanden, Glutenvrij, Gezin, Lactosevrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie780 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker14 g
Vet35 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit17 g
Vezels21 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Paprika
Peulvruchten


