Falafelballetjes met raapjes

Falafelballetjes met raapjes Légumaise en basmatirijst

| 718 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,7
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Vegetarisch, Lactosevrij, Vegan, 9 maanden, Glutenvrij, Lekker snel, Seizoen, Variatie, Specials, Gezin
Paprika
Selderij
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Zoete aardappel falafelHerkomst: Florentin
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 150 g Légumaise rode paprika-tijmHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 5 g Verse basilicumHerkomst: Forc
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente240 g
vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq444 g
water-reduction-scoreWater109,5 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Snijd de basilicum klein en kook de helft met de rijst mee. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de raapjes en snijd in dobbelsteentjes. Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de raapjes toe en roerbak 8-10 minuten.
  3. Verwarm olie in een andere bakpan en bak de falafelballetjes ongeveer 4 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Lepel de Légumaise op de borden en serveer met de rijst, groenten en de falafelballetjes. Garneer met de overgebleven basilicum.
TIPOok erg lekker met verse tomaat.

II

Deze wit-roze knolletjes zijn geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppotten, soepen of salades. Rauw lijkt de smaak op die van radijsjes, maar dan minder scherp. Meiraapjes zijn een kruising tussen kool en koolraap, ze hoeven niet geschild te worden en hebben een korte bereidingstijd nodig.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie718 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker18 g
Vet30 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit16 g
Vezels11 g
Zout2.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Selderij
Peulvruchten