Was de aubergine en courgette en snijd klein. Breng op smaak met olijfolie, harissakruiden, zout en (chili)peper. Verhit olie in een grillpan en gril de groenten, totdat de stukken mooi bruin zijn van kleur (gebruik eventueel 2 pannen of de grilstand van je oven).
Was de sla en laat goed uitlekken in een vergiet, of gebruik een sla centrifuge. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de falafel balletjes samen met de ui op een middelhoog vuur goudbruin (3 minuten).
Doe de yoghurt in een schaaltje en pers de citroen er boven uit. Pel en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Schep de gegrilde groenten en sla goed door elkaar en serveer de falafel balletjes en citroen-yoghurtsaus ernaast.
TIPOok erg lekker met een saus van hummus of verse koriander.
II
Vandaag op het menu een lauwwarme falafel salade. We maken het gerecht met Romaanse sla, aubergine en courgette. Zo gemaakt, voedzaam én enorm lekker. De smaakmaker in dit gerecht is de ras el hanout, een kruidenmengsel van minstens 12 ingrediënten. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.