Engelse Cottage pie met linzen ! Weinig koolhydraten

4,6
Gemiddelde van 12 reviews
575 kcal
500 g groente
Engelse Cottage pie met linzen

KOOLHYDRAATBEWUST Cottage pie is een echt Engels comfort food gerecht. Het is een ovenschotel met gehakt en groentesaus, afgetopt met aardappelpuree. In dit recept we hebben de aardappel vervangen door bloemkool en het gehakt vervangen door linzen. Vega, lekker weinig koolhydraten en extra veel groenten dus. Win-win!

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in kleine stukken. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de bloemkool in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af. Stamp de bloemkool tot een smeuïge puree met boter (en/of melk). Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  3. Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd klein. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Ris de rozemarijn van de takjes. Bereid de bouillon.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de ui 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree, wortel, prei, rozemarijn en de bouillon toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg aan het eind de linzen toe en verwarm mee. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  5. Doe alles in de ovenschaal en schep een laag bloemkoolpuree erop. Strooi de geraspte kaas over de Cottage pie en bak nog 10 minuten bovenin de oven tot de bloemkoolpuree bruin begint te kleuren. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
De saus is erg lekker met een scheutje Worcestershire saus (of sojasaus).

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Wolmark
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 360 g LinzenHerkomst: Machandel
  • 0.5 st Verse rozemarijnHerkomst: Herbio
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 15 g Roomboter
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 2 el Olie
  • 300 ml Bouillon
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente+ 297%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq -42%
water-reduction-score
Water+ 206%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie575 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker13 g
Vet31 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit28 g
Vezels19 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Melk
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten