600 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
200 g Rundergehakt
50 g Geraspte kaas
2 st TomaatHerkomst: Lukassen
300 g WortelHerkomst: Greenorganics
1 st PreiHerkomst: Peeters
200 g Linzen Herkomst: Machandel
Zelf toevoegen
1 el Nootmuskaat
2 el Olijfolie extra vierge
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit73 Punten
CO2eq2.134 g
Water146,4 l
Voorbereiding (40 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en stamp met wat kookvocht tot een puree. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Was de wortel en tomaat en snijd klein. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
Verhit olie in een bakpan en bak het gehakt 1 minuut. Voeg de wortel, tomaat en prei toe en bak 5 minuten mee. Doe daarna de linzen erbij en schep goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de groenten en gehakt in de ovenschaal en schep een laagje aardappelpuree erop. Strooi de geraspte kaas over de Cottage pie en bak nog 10 minuten in de oven tot de aardappelpuree bruin begint te kleuren. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPDe aardappelpuree wordt extra smeuïg met boter en melk.
II
Dit recept is van onze diëtist Hella van Laer en komt van haar website Gezonde Drukte. Haar Cottage pie (of shepherd's pie zoals velen hem kennen) is een heerlijke ovenschotel waar alle smaken zich subtiel mengen. Altijd mooi meegenomen en gegarandeerd een succes voor jong en oud.