Engels ontbijt met bonen en tomaat

Nog geen reviews
393 kcal
110 g groente
Engels ontbijt
arrow down

English breakfast is ooit bedacht als stevig ontbijt voor Engelse mijnwerkers. De Engelse zijn er nog steeds dol op! In dit Engelse ontbijtje gebruiken we ontbijtspek van St Hendrick. Voor dit vlees wordt de tijd genomen: de dieren krijgen de tijd om te leven, en rustig te groeien. Maar ook de bereiding van het vlees krijgt de tijd om te garen, te roken en te marineren.

Bereiding (15 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm een bakpan zonder olie en bak het ontbijtspek goudbruin en krokant. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Was intussen de tomaten en snijd doormidden. Bak de tomaten in dezelfde pan 4 minuten met het snijvlak naar beneden. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Bak de bonen met de tomaat mee.
  3. Verhit olie in een andere bakpan en bak de eieren met een hele dooier. Breng op smaak met (chili)peper en zout.
  4. Snijd de peterselie fijn. Serveer de gebakken eieren met de bonen, tomaat en spek. Garneer met verse peterselie.
TIP
Je kunt de tomaten ook klein snijden en mee bakken met de eieren.

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 45 g OntbijtspekHerkomst: st. hendrick
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid
  • 180 g Bruine bonenHerkomst: Your Organic Nature
  • 4 st EierenHerkomst: 't paradijs
  • 5 g PeterselieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente -13%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq -76%
water-reduction-score
Water -72%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGezinEiwitrijk9 maandenVariatieLactosevrijGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie393 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker5 g
Vet24 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit23 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Ei
Peulvruchten
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten