Enchilada van courgette en pulled chicken

Enchilada van courgette en pulled chicken ! Weinig koolhydraten

| 524 kcal
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Reviews

3,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Afvallen
Melk
Lactose
Paprika
Kip

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 el Mexicaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 100 ml Tomatensap met zeezoutHerkomst: Luna e Terra
  • 50 g Geraspte kaas
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Kipdijbeenfilet
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco

Zelf toevoegen

  • 100 ml Bouillon
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.138 g
water-reduction-scoreWater76,5 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bereid de bouillon.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de kip in grove repen. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui, knoflook en kip 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de bouillon, Mexicaanse kruiden en tomatensap toe en laat zachtjes 5 minuten pruttelen. Schenk daarna het vocht in een ovenschaal en laat de kip een beetje afkoelen.
  3. Was of schil de wortel, rasp fijn. Trek de kip met twee vorken of met schone handen uit elkaar. Voeg de geraspte wortel toe en hussel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Was ondertussen de courgette en schaaf met een kaasschaaf (of snijd met een schep mes) in de lengte in lange, dunne plakken. Leg om en om een paar plakken courgette half over elkaar heen. Leg wat van het kip-mengsel in de breedte op de plakken, bestrooi met een deel van de geraspte kaas en rol voorzichtig op. Maak zo een aantal rolletjes, leg ze naast elkaar in de ovenschaal (in de tomatensaus) en bestrooi met de overgebleven kaas.
  5. Bak de enchilada nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPHou je van pit? Dan is de saus ook erg lekker met tabasco of chilivlokken.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Een enchilada is een traditioneel Mexicaans gerecht. Van oorsprong wordt het gemaakt met tortilla's en een vulling van tomatensaus, vlees, bonen of aardappels. We gebruiken vandaag geen tortilla's, maar maken een tortilla van courgette. Heerlijk met een vulling van 'pulled' kip en wortel in tomatensaus.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie524 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker16 g
Vet34 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit31 g
Vezels7 g
Zout0.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Lactose
Paprika
Kip