Pel en snipper de ui. Bak het gehakt met de ui in een droge bakpan rul en gaar.
Was de tomaten en snijd klein. Pureer de helft met een staafmixer tot een grove saus en leg de overgebleven tomatenstukjes opzij. Schenk de tomatensaus bij het gehakt en breng op smaak met cajunkruiden, peper en zout.
Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein. Prak de avocado met een vork of een staafmixer, voeg de overgebleven tomaat toe en meng door elkaar. Voeg eventueel wat peper, zout en citroensap toe.
Klop de eieren schuimig. Verhit olie in een bakpan en bak zo dun mogelijke omeletjes.
Serveer de omeletjes met tomaten-gehaktsaus en een schep guacamole.
TIPVoeg een knoflookteentje toe aan de quacemolesaus.
II
Een ei hoort erbij! Wie kent die slogan niet. Eieren van onze loslopende weidekippen bevatten beduidend meer van gezonde Omega-3-vetzuren dan de eieren van kippen die niet buiten komen. Wist je dat de dooiers van weidekippen, die heel gevarieerd eten, veel geler zijn dan de reguliere eieren uit de supermarkt?