Eierwraps met avocado met gehakt-tomatensaus
Nog geen reviews
656 kcal
0 g groente
Een ei hoort erbij! Wie kent die slogan niet. Eieren van onze loslopende weidekippen bevatten beduidend meer van gezonde Omega-3-vetzuren dan de eieren van kippen die niet buiten komen. Wist je dat de dooiers van weidekippen, die heel gevarieerd eten, veel geler zijn dan de reguliere eieren uit de supermarkt?

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
- 3 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
- 2 tl Cajunkruiden Herkomst: het blauwe huis
- 1 st Avocado Herkomst: Befair
- 4 st Eieren Herkomst: 't paradijs
- 2 el Olijfolie
- 2 el Citroensap
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Bak het gehakt met de ui in een droge bakpan rul en gaar.
- Was de tomaten en snijd klein. Pureer de helft met een staafmixer tot een grove saus en leg de overgebleven tomatenstukjes opzij. Schenk de tomatensaus bij het gehakt en breng op smaak met cajunkruiden, peper en zout.
- Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein. Prak de avocado met een vork of een staafmixer, voeg de overgebleven tomaat toe en meng door elkaar. Voeg eventueel wat peper, zout en citroensap toe.
- Klop de eieren schuimig. Verhit olie in een bakpan en bak zo dun mogelijke omeletjes.
- Serveer de omeletjes met tomaten-gehaktsaus en een schep guacamole.
TIP
Voeg een knoflookteentje toe aan de quacemolesaus. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price + 7%
Groente -100%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq + 189%
Water + 57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Glutenvrij, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie656 kcal
Koolhydraten11 g
Suiker10 g
Vet51 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit35 g
Vezels7 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Ei
Rund


