Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lactosevrij, Glutenvrij, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie, Seizoen
PeulvruchtenRund
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
300 g WortelHerkomst: Greenorganics
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g Runderbraadworst
400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
200 g Linzen Herkomst: Machandel
2 el TijmHerkomst: Organic Flavour Company
200 g BoerenkoolHerkomst: Solid
25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
1 el Olie
400 ml Water of bouillon
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit52 Punten
CO2eq2.224 g
Water225,8 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was of schil de aardappels en wortels en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Snijd de worst in plakjes.
Verhit olie in een braadpan en bak de worst met de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de wortel, aardappel, boerenkool en linzen toe en pers de knoflook erboven uit. Bak 2 minuten tot de boerenkool iets geslonken is.
Schenk het water (of bouillon) erbij en breng op smaak met tijm, zout en peper. Laat afgedekt 20-25 minuten zachtjes stoven totdat de aardappels gaar zijn.
Voeg de rozijnen halverwege toe aan de stoof. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan, zodat het vocht voor een deel kan verdampen.
TIPHeb je tijd, zet het gerecht opzij en laat de smaken nog even lekker intrekken.
II
Boerenkool is niet alleen superlekker, maar ook buitengewoon rijk aan voedingsstoffen en heel goed voor je gezondheid. Het wordt daarom ook wel 'superfood' genoemd. Vandaag verwerken we de boerenkool in eenpansgerecht. Ideaal voor na een drukke werkdag, maar ook voor een relaxed weekend. Het is overzichtelijk, makkelijk koken en het scheelt afwas!