Eenpans linzenstoof met boerenkool rozijnen en braadworst

643 kcal
300 g groente

Boerenkool is niet alleen superlekker, maar ook buitengewoon rijk aan voedingsstoffen en heel goed voor je gezondheid. Het wordt daarom ook wel 'superfood' genoemd. Vandaag verwerken we de boerenkool in eenpansgerecht. Ideaal voor na een drukke werkdag, maar ook voor een relaxed weekend. Het is overzichtelijk, makkelijk koken en het scheelt afwas!

Eenpans linzenstoof met boerenkool

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 400 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 200 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 200 g Runderbraadworst Herkomst: Future Food Group
  • 200 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
  • 2 tl Tijm Herkomst: Organic Flavour Company
  • 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 400 ml Water of bouillon
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was of schil de aardappels en wortels en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Snijd de worst in plakjes.
  2. Verhit olie in een braadpan en bak de worst met de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de wortel, aardappel, boerenkool en linzen toe en pers de knoflook erboven uit. Bak 2 minuten tot de boerenkool iets geslonken is.
  3. Schenk het water (of bouillon) erbij en breng op smaak met tijm, zout en peper. Laat afgedekt 20-25 minuten zachtjes stoven totdat de aardappels gaar zijn.
  4. Voeg de rozijnen halverwege toe aan de stoof. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan, zodat het vocht voor een deel kan verdampen.
TIP
Heb je tijd, zet het gerecht opzij en laat de smaken nog even lekker intrekken.
4,4
Gemiddelde van 15 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 12%
co2-reduction-score
CO2 eq -33%
water-reduction-score
Water + 79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGlutenvrij9 maandenEiwitrijkVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie643 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker20 g
Vet24 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit31 g
Vezels12 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten