Easy cheesy bloemkoolsteaks

Easy cheesy bloemkoolsteaks met aardappeltjes, rucola en gepofte tomaatjes

| 745 kcal
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Reviews

5,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Glutenvrij, Variatie, Eiwitrijk, Vegetarisch, 9 maanden, Gezin
Lactose
Melk
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 75 g Geraspte oude kaas
  • 150 g Tomaat cherrymixHerkomst: Albabio
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 1 st Bloemkool
  • 50 g Rucola

Zelf toevoegen

  • 1 el Paprikapoeder
  • 100 ml Groentebouillon
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit73 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.023 g
water-reduction-scoreWater58,5 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook 10 minuten. Giet daarna het water af en laat uitdampen. Snijd intussen de bloemkool in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm. Dit hoeft niet heel netjes. Leg deze bloemkoolsteaks op de bakplaat of in een ruime ovenschaal. Besprenkel met olie en kruid met paprikapoeder, zout en peper en plaats vast in de oven.
  3. Meng de crème fraîche met de bouillon en kaas in een kleine pan totdat de kaas is gesmolten. Laat even pruttelen en een beetje indikken.
  4. Haal de bloemkoolsteaks uit de oven en verdeel de kaassaus erover. Leg de aardappels en tomaatjes op de bakplaat ernaast en besprenkel met olie, peper en zout. Bak de bloemkool en aardappels nog circa 15 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  5. Strooi de rucola op het laatste moment over de bakplaat met de aardappels en cheesy bloemkoolsteak. Je kunt de rucola ook apart als salade serveren.
TIPJe kunt ook een rucolapesto maken van de rucola en deze door de tomaatjes mengen. Hak de rucola fijn in een blender of hakmolen met een beetje olijfolie, geraspte kaas, zout en als je hebt citroensap.

II

Weet je nog? Die bloemkool met witte saus die je vroeger altijd thuis kreeg? We steken deze in een nieuw, maar makkelijk jasje zodat hij perfect is voor het hele gezin. De oven doet het meeste werk, zodat jij de aandacht kan besteden aan de kinderen, de krant of de kaassaus.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie745 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker30 g
Vet33 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit29 g
Vezels19 g
Zout1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Melk
Paprika