Drie kleuren spaghetti

Drie kleuren spaghetti met ham, peterselie en geraspte kaas

| 723 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Gezin, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen
Melk
Tarwe
Varken
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: ekomenu maatwerk
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 75 g Geraspte kaas
  • 170 g Spaghetti tricoloreHerkomst: la bio idea
  • 90 g SchouderhamHerkomst: St. hendrick
  • 2 st Knoflookteen
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Bakolie
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti met een snuf zout in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  2. Pel de ui en snipper fijn, pel de knoflook en snijd de verse peterselie heel fijn. Was de courgette en wortels en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Doe de spaghetti erbij en roer de peterselie erdoor. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met olijfolie extra vierge en peper.
  4. Schep de spaghetti uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak de courgette- en wortellinten circa 2 minuten op een hoog vuur in de koekenpan. Bak niet te lang, want het is lekker als de groente nog een ‘bite’ heeft.
  5. Serveer de spaghetti en groentespaghetti naast elkaar op de borden, of drapeer alles op één mooie, grote schaal. Snijd de ham in reepjes en strooi samen met de geraspte kaas over de 3-kleurenspaghetti.
TIPDe pasta is ook erg lekker met een beetje pesto.

II

Vandaag een bordje vol kleur, daar word je toch heel vrolijk van?! Een gerecht bomvol kleur is niet alleen aantrekkelijk door de combinatie van veel verschillende smaken en texturen, het is ook nog eens lekker en gezond. Met een spiraalsnijder (of mandoline, kaasschaaf) tover je groenten supersnel om in gekleurde spaghettislierten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie723 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker18 g
Vet31 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit33 g
Vezels11 g
Zout1.9 g

Allergenen informatie

Melk
Tarwe
Varken
Gluten