Lactosevrij, Gezin, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen
MelkTarweVarkenGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
5 g Verse peterselieHerkomst: ekomenu maatwerk
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
75 g Geraspte kaas
170 g Spaghetti tricoloreHerkomst: la bio idea
90 g SchouderhamHerkomst: St. hendrick
2 st Knoflookteen
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
1 el Olijfolie extra vierge
1 el Bakolie
snufje Peper
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti met een snuf zout in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
Pel de ui en snipper fijn, pel de knoflook en snijd de verse peterselie heel fijn. Was de courgette en wortels en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Doe de spaghetti erbij en roer de peterselie erdoor. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met olijfolie extra vierge en peper.
Schep de spaghetti uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak de courgette- en wortellinten circa 2 minuten op een hoog vuur in de koekenpan. Bak niet te lang, want het is lekker als de groente nog een ‘bite’ heeft.
Serveer de spaghetti en groentespaghetti naast elkaar op de borden, of drapeer alles op één mooie, grote schaal. Snijd de ham in reepjes en strooi samen met de geraspte kaas over de 3-kleurenspaghetti.
TIPDe pasta is ook erg lekker met een beetje pesto.
II
Vandaag een bordje vol kleur, daar word je toch heel vrolijk van?! Een gerecht bomvol kleur is niet alleen aantrekkelijk door de combinatie van veel verschillende smaken en texturen, het is ook nog eens lekker en gezond. Met een spiraalsnijder (of mandoline, kaasschaaf) tover je groenten supersnel om in gekleurde spaghettislierten.