Gezin, Seizoen, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel
TarweLactoseGlutenMelkNoten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st Flammkuchendeeg
65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
5 el KaneelpoederHerkomst: Het Blauwe Huis
125 g Blauwe bessenHerkomst: proef
1 st Perzik
25 g AmandelschaafselHerkomst: Horizon
1 st Appel
Zelf toevoegen
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak circa 3-5 minuten onderin de oven tot het deeg lichtbruin kleurt. Haal dan weer uit de oven.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in hele dunne plakjes. Was of schil de perzik, verwijder de pit en snijd in hele dunne plakjes. Was de blauwe bessen.
Meng de kaneelpoeder door de crème fraîche. Smeer met de bolle kant van een lepel de crème fraîche over het voorgebakken flammkuchendeeg. Beleg met de plakjes appel en perzik. Bestrooi de flammkuchen met het amandelschaafsel.
Bak de flammkuchen nog 10-15 minuten boven in de hete oven. Laat even afkoelen voordat je 'm serveert en verdeel de blauwe bessen erover.
TIPOok lekker met walnoten en peer.
II
ZOET Vandaag maken we een zoete variant van de bekende flammkuchen met appel en perzik. Lekker als dessert na je maaltijd. Of lekker als tussendoortje. Per flammkuchendeeg kun je 2 porties maken! De crème fraîche van Weerribben Zuivel wordt op ambachtelijke wijze bereid en is lekker vol van smaak. De melk is afkomstig van koeien die in het Nationaal Park Weerribben-Wieden rustig kunnen grazen.