Curry met raapstelen en rijst champignons en kikkererwten
4,3
743 kcal
260 g groente
Deze curry zit boordevol groenten en vezels en zorgt dus lang voor een vol gevoel. We bereiden de curry met overheerlijke raapstelen, ui, champignons, tomaat en kikkererwten. Raapstelen, in de volksmond ook wel 'kelen' genoemd is het jong geoogste blad van de Chinese kool. Afhankelijk van het type wordt het hele plantje met worteltjes geoogst of bij de grond afgesneden. De lichtgroene blaadjes hebben een knapperige steel en licht-pittige smaak. Hoe verser, hoe lekkerder!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 25 g Gele currypasta Herkomst: Onoff Spices
- 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 1 bosje Raapstelen Herkomst: Ekologisch
- 2 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Zet de rijst afgedekt opzij.
- Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de tomaat en snijd klein.
- Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en champignons 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de gele currypasta en tomaten toe en bak mee. Doe de kokosmelk en kikkererwten erbij en breng de curry aan de kook. Temper het vuur en laat 5 minuten afgedekt sudderen.
- Was de raapstelen in een zeef onder de kraan, snijd kleiner en verwarm 3-4 minuten mee. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper en serveer samen met de rijst.
TIP
Gebruik een deel van de raapstelen voor een frisse salade ernaast.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 106%
Vitaliteit + 62%
CO2 eq -49%
Water + 122%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Lactosevrij, Glutenvrij, Vegan, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie743 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker6 g
Vet37 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit18 g
Vezels12 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten


