Glutenvrij, Gezin, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel
GlutenLactoseMelkTarweKoriander
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
200 g PaneerHerkomst: Kleinlangeveldsloo
130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
200 ml Kokosmelk
25 g Penang currypastaHerkomst: onoff spices
2 st RomatomaatHerkomst: Lukassen
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
1 el Paprika- of kerriepoeder
1 g Meel
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en zet afgedekt opzij.
Was de raapjes en snijd in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een wok of ruime bakpan en roerbak de ui en raapjes lichtbruin. Was de tomaat, snijd klein en bak al omscheppend mee.
Voeg de penang currypasta en kokosmelk toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker lijkt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd de paneer in blokjes. Wentel kort door een beetje meel. Breng op smaak met paprika- of kerriepoeder. Verhit olie in een bakpan en roerbak de paneerblokjes knapperig en lichtbruin.
Serveer de volkoren basmatirijst met de curry en strooi de gebakken paneerblokjes erover.
TIPOok erg lekker met andere stevige groenten, zoals bloemkool, broccoli of wortel.
II
Paneer is een kaas die veel wordt gebruikt in de Zuid-Aziatische keuken, en we kennen 'm voornamelijk uit Indiase gerechten. Deze kaas smelt niet en is gemaakt van ecologische gepasteuriseerde volle melk. De naam paneer komt van het Perzische woord ‘panir’, wat kaas betekent. Onze paneer is bereid uit volle ecologische gepasteuriseerde melk.
'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'