Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust
MosterdKorianderMelkLactose
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
5 g Verse korianderHerkomst: Forc
200 g PaneerHerkomst: Kleinlangeveldsloo
500 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
25 g Thaise groene currypastaHerkomst: Onoff Spices
200 ml Kokosmelk
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente240 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.157 g
Water67,4 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was of schil de raapjes en snijd in kleine blokjes. Pel de ui en snijd in partjes. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en raapjes lichtbruin.
Voeg de currypasta en kokosmelk toe, breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat afgedekt nog 5-10 minuten pruttelen.
Snijd de paneer in blokjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de paneerblokjes in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Serveer de curry in mooie kommen en strooi de gebakken paneerblokjes en kleingesneden koriander erover.
TIPHeb je nog groenterestjes in je koelkast? Dit gerecht is ook erg lekker met andere stevige groenten, zoals bloemkool of broccoli of kool.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Paneer is een kaas die veel wordt gebruikt in de Zuid-Aziatische keuken, en we kennen 'm voornamelijk uit Indiase gerechten. De naam paneer komt van het Perzische woord ‘panir’, wat kaas betekent. Onze biologische paneer komt gewoon uit Nederland en wordt bereid uit volle gepasteuriseerde melk. De paneer is een bron van hoogwaardige eiwitten, vetten, koolhydraten en mineralen.