Curry met gekruide tofu en paksoi

819 kcal
200 g groente

Deze week gebruiken we verse kurkuma, ook wel geelwortel genoemd. Kurkuma wordt in Azië veel gebruikt vanwege de gezonde eigenschappen. Dit komt het beste tot zijn recht wanneer het gebruikt wordt in combinatie met zwarte peper. Zo zou het ontstekingen remmen en goed zijn voor de spijsvertering. 'Inspired by Ralph Moorman'

Curry met gekruide tofu

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
  • 250 g Tofu Herkomst: prolaterre
  • 2 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
  • 1 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Ipoki
  • 15 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 100 ml Water
  • snufje Zwarte peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de rijst. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paksoi en snijd in reepjes (houd het groene deel van het witte deel gescheiden). Snijd de tofu in blokjes.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de tofu erbij en roerbak 2 minuten op een hoog vuur. Schil een stukje gember en kurkuma en rasp dit boven de pan. Let op: kurkuma geeft erg af aan je handen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens het witte deel van de paksoi toe.
  4. Voeg de kokosmelk, kerriepoeder en het water toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg het groene paksoi blad toe en laat een beetje slinken.
  5. Rooster de cashewnoten in een droge bakpan. Heb je een glutenallergie? Spoel de cashewnoten dan eerst onder de kaan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  6. Serveer de curry met de volkoren basmatirijst en garneer met de cashewnoten.
TIP
Lekker met citroensap, verse koriander en chilivlokken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 59%
vita-score
Vitaliteit + 70%
co2-reduction-score
CO2 eq -58%
water-reduction-score
Water + 76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGezinGlutenvrijVeganVariatieVegetarisch9 maandenEiwitrijkLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie819 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker20 g
Vet41 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit28 g
Vezels12 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Noten
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten