Snijd de Bloemendaalse kool in vieren en verwijder de stronk. Snijd de kool in dunne reepjes en spoel in een vergiet onder de kraan. Laat goed uitlekken.
Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes.
Verhit olie in een ruime bakpan en bak de wortel 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de Bloemendaalse kool toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe en verwarm nog 5 minuten op een middelhoog vuur (Voeg de currypasta beetje bij beetje toe en proef of je de smaak goed vindt).
Breng intussen water aan de kook voor de volkoren mie-noodels en kook in 6 minuten gaar. Giet daarna het water af.
Serveer de volkoren mie-noodels met de curry van de Bloemendaalse kool.
TIPOok heel erg lekker met koriander. Strooi eens wat gefrituurde uitjes over de gele curry.
II
Bloemendaalse gele kool is een savooie kool met een zachte bladstructuur en een goudgele kleur. Het is een echt streekproduct uit de regio Kennemerland. Daarnaast heeft de kool de bijnaam ‘slobberkool’ omdat het vroeger vaak véél te gaar werd gekookt. Vandaag serveren we de Bloemendaalse kool in een curry met wortel en noodles.
'In samenwerking met Lisa Steltenpol'