25 g Thaise gele currypastaHerkomst: on off spices
130 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
180 g Witte bonen
1 st UiHerkomst: TVA Organics
1 st Knoflookteen
Zelf toevoegen
100 ml Water
g (Chili)peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.371 g
Water87,2 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Spoel de rijst in een zeef onder de kraan. Breng water met een snuf zout aan de kook voor de rijst en kook in 12-15 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en laat afgedekt nagaren.
Pel en snipper ondertussen de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was de bimi en halveer eventueel. Schil de wortels en snijd klein.
Verhit olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de currypasta, bimi en wortels toe en bak mee.
Blus af met de kokosmelk en het water, roer goed door en breng aan de kook. Temper het vuur en laat afgedekt zachtjes 15 minuten pruttelen. Breng eventueel verder op smaak met (chili)peper.
Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en verwarm ze de laatste 3 minuten mee. Serveer de curry met de rijst.
TIPOm het gerecht pittiger te maken kun je nog wat rode peper erdoor doen.
II
Vandaag een bijzondere groente op het menu: bimi (ook bekend als aspergebroccoli of babybroccoli). Bimi heeft wat weg van broccoli, maar dan met lange, slanke stengels. De smaak is milder en zoeter en doet volgens sommige denken aan (groene) asperges. Er wordt gezegd dat bimi ‘supergezond’ betekent in het Japans. Dat zou ons niets verbazen, want deze groente zit boordevol met vitamine B11 (foliumzuur) en vitamine C.
'in samenwerking met de hippe vegetariër'