25 g Thaise groene currypastaHerkomst: Onoff Spices
150 g Witte snelkookrijstHerkomst: IDorganics
250 g PuntpaprikaHerkomst: Frank de Koning
0.5 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
2 st UiHerkomst: TVA Organics
1 st BroccoliHerkomst: Organicox
160 g Kokosroom Herkomst: Onoff Spices
70 g Beluga linzenHerkomst: Do-it
Zelf toevoegen
1 el Olie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente350 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq648 g
Water88,6 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten gaar. Giet daarna het water af. Rasp de schil van de limoen en knijp de rest van de limoen uit. Meng dit door de rijst en zet afgedekt opzij.
Breng een kleine pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en kook ze 10-15 minuten. Giet vervolgens het water af.
Pel en snipper intussen de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Was de broccoli en snijd in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
Verhit de olie in een wok of bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de paprika en broccoli mee en roer de currypasta en kokosroom erdoor. Temper het vuur en laat zachtjes - afgedekt - pruttelen op een middelhoog vuur.
Schep de gekookte Beluga linzen door de rijst. Serveer de rijst met een flinke schep curry.
TIPDit gerechtje is een milde allemansvriend. Hou je van pit, kruid dan extra met sambal of chilivlokken.
II
Beluga linzen zijn de kaviaar onder de linzen. Dit komt voornamelijk door hun uiterlijk. Tijdens het koken behouden de zwarte Beluga linzen hun kleur en structuur die op kaviaar lijkt. Door de fijne nootachtige smaak zijn deze linzen erg lekker in een curry, door een salade, bij de couscous of op een toastje.