Cullen skink soep met gerookte meerval

Cullen skink soep met gerookte meerval ! Weinig koolhydraten

| 482 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Koolhydraatbewust, Afvallen
Vis

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
  • 125 g Gerookte meerval
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 200 ml Melk

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Maizena
  • 1 snufje Zout en peper
  • 1 el Boter
  • 400 ml Bouillon

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente450 g
vita-scoreVitaliteit78 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.765 g
water-reduction-scoreWater51,6 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Schil de koolraap en wortel en snijd alles in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en vervolgens in dunne ringetjes. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm de boter en olie in een grote soeppan op een middelhoog vuur. Bak de ui samen met de prei glazig. Voeg de wortel en koolraap toe en roer op een hoog vuur alles door elkaar.
  3. Schenk de bouillon en de melk erbij en breng aan de kook. Zodra de soep kookt temper je het vuur. Kook de soep afgedekt 15-20 minuten totdat de groenten beetgaar zijn.
  4. Maak een papje van maizena en een scheutje melk. Roer dit door de soep zodat de soep wat dikker wordt (houd je niet van een gebonden soep, dan laat je deze stap achterwege). Voeg eventueel nog extra water toe als je de soep wat dunner wilt.
  5. Snijd of verbrokkel de gerookte meerval in grove stukken en leg op de soep. Druppel wat olijfolie erover en breng eventueel nog verder op smaak met versgemalen peper. Snijd de verse peterselie klein en strooi over de soep.
TIPJe kunt ervoor kiezen om de groenten met een pureestamper een beetje te pureren, zodat je een dikke massa krijgt. Heb je liever een ‘bite’? Houd dan de groenteblokjes intact.

II

Deze soep is een Schotse klassieker afkomstig uit het dorpje Cullen in Noordoost Schotland. Cullen skink is een romige soep met gerookte vis, koolraap, wortel, prei en ui. Maak het eventueel de dag van tevoren, want daar wordt de soep alleen maar lekkerder van. De meerval is van oorsprong een Afrikaanse vis. Sinds de jaren 80 wordt deze lekkere vis in eigen wateren gekweekt. Vette vis is rijk aan visvetzuren die goed zijn voor hart en bloedvaten. Lekker gezond dus.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie482 kcal
Koolhydraten27 g
Suiker21 g
Vet30 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit20 g
Vezels10 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Vis