Crunchy chili-spruitjes met gebakken ham

Crunchy chili-spruitjes met gebakken ham en pommes aligot

| 667 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,1
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Glutenvrij, Variatie, Gezin, 9 maanden, Seizoen
Varken
Melk
Lactose
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g SpruitjesHerkomst: Bruinsma
  • 1 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 80 g SchouderhamHerkomst: St. Hendrick
  • 600 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
  • 50 g Geraspte kaas

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 20 g Boter
  • 50 ml Melk of kookvocht
  • 2 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente290 g
vita-scoreVitaliteit55 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.689 g
water-reduction-scoreWater66,2 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschaal. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Spoel de aardappels onder de kraan en kook ze in een pan met gezouten water in 20 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de spruitjes doormidden en verwijder eventueel slechte blaadjes. Besprenkel met olijfolie en chilivlokken, hussel goed door elkaar en verdeel op de bakplaat. Bak de spruitjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht gekleurd zijn.
  3. Giet de aardappels af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappels met de melk, boter en kaas tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel extra kookvocht toe. Dek af en houd warm.
  4. Pel de ui en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de ham klein. Verwarm olie in een bakpan en bak eerst de ham 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak nogmaals 3-4 minuten. Haal de spruitjes uit de oven en roerbak met de groente mee.
  5. Schep de aardappelpuree op de borden en serveer samen met de chrunchy chili-spruitjes, paprika en ham.
TIPHeb je aardappelpuree over? Eet het de volgende dag op een getoast broodje. Verrassend lekker.

II

Dit recept gaat ervoor zorgen dat je nooit meer hoort: spruitjes zijn vies! Knapperige spruitjes uit de oven met de lekkerste aardappelpuree die je ooit in je leven gaat eten. Pommes aligot is een traditonele Zuid-Franse puree, die gemaakt wordt met boter en kaas. Mega-romig! Heb je kinderen? Houd dan de chili-vlokken apart en eventueel de paprika, zodat ze deze alvast rauw uit het handje kunnen smikkelen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie667 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker12 g
Vet28 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit27 g
Vezels15 g
Zout1.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Varken
Melk
Lactose
Paprika