Crispy mozzarella omelet met een pastasalade

604 kcal
260 g groente

Deze crispy mozzarella omelet is een giga hit op Instagram en TikTok en wij snappen waarom! Deze knapperige omelet is heerlijk om klaar te maken, maar ook bijzonder fijn om op te eten. Proef maar!

Crispy mozzarella omelet

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren pasta Herkomst: Van der Moolen
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Courgette Herkomst: Lukassen
  • 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 100 g Geraspte mozzarella Herkomst: Bastiaanse
  • 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
  • 75 g Spinazie Herkomst: De Eerste
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 7-8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en spoel onder de koude kraan. Schep in een kom en voeg een scheut olijfolie extra vierge toe.
  2. Pel en snipper de knoflook en ui. Was de courgette en snijd in blokjes. Was de tomaat en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en fruit de knoflook en ui 2 minuten. Bak de kleingesneden courgette 4-5 minuten mee op een hoog vuur. Schep de groenten door de pasta en maak op smaak met balsamicoazijn, peper en zout.
  3. Verhit olie in een bakpan en strooi de geraspte mozzarella in de pan, maak daarbij hoopjes voor het aantal personen waar je voor kookt. Laat dit even bakken en breek daarna per hoopje 1 ei in de pan. Voeg wat tomaat en basilicum blaadjes toe en breng op smaak met peper. Bak de omeletjes totdat de eieren gaar zijn en vouw vervolgens dubbel.
  4. Was de spinazie grondig in een zeef en snijd eventueel kleiner. Doe de spinazie, de overgebleven tomaat en basilicum bij de pastasalade en hussel alles door elkaar. Serveer de crispy mozzarella omelet met de pastasalade.
TIP
Je kunt - uiteraard - de pasta ook warm eten of een pesto maken van de basilicum.
4,0
Gemiddelde van 7 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -44%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 74%
co2-reduction-score
CO2 eq -56%
water-reduction-score
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenEiwitrijk9 maandenAfvallenVegetarischVariatieLekker snelGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie604 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker16 g
Vet17 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit36 g
Vezels9 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Tarwe
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten