Crispy kip katsu met udon noedels met spinazie en puntpaprika
Nog geen reviews
732 kcal
240 g groente
Chicken Katsu, ook wel panko-kip of tori katsu genoemd, is een Japans gerecht van gebakken kip gemaakt met panko-broodkruimels. Je kunt er eindeloos mee variëren, vandaag maken wij hem met gemalen rijstwafels.
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Snijd de kipdijfilet in reepjes. Klop het ei los in een kommetje. Doe de rijstwafels in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de paprikapoeder, knoflookpoeder en zout en peper bij de gemalen rijstwafels. Haal de kipdijfilet door het ei heen en dip ze vervolgens in de gemalen rijstwafels.
- Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper in dunne ringetjes, bewaar de helft van de rode peper. Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie is een soeppan en fruit de ui samen met de helft van de rode peper. Giet de bouillon in de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de udon noedels en de puntpaprika toe aan de soep en laat ze nog 6-7 minuten meekoken of tot ze zacht zijn. Als laatste stap voeg je de spinazie toe aan de soep. Spinazie slinkt heel erg en gaat daarom als laatst erbij. Proef en breng verder op smaak met sojasaus of tamari, zout en peper.
- Verhit intussen olie in een bakpan en bak de kipdijfilet aan elke kant goudbruin.
- Serveer de kip katsu ramen met de rest van de rode peper en de kip.
TIP
Heb je nog groenterestjes in de koelkast? Die kun je ook makkelijk toevoegen aan dit gerecht!Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g KipdijfiletHerkomst: Kemper Kip
- 1 st EiHerkomst: 't paradijs
- 75 g RijstwafelsHerkomst: Lima
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
- 2 st PuntpaprikaHerkomst: EKO
- 200 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
- 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 st Knoflookpoeder
- 1500 ml Bouillon
- 1 el Sojasaus of tamari
- 1 snufje Zout en peper
- 1 ml Zonnebloemolie
Meet hoe goed je eet
True price+ 14%
Groente+ 90%
Vitaliteit+ 13%
CO2eq+ 24%
Water 0%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Specials, Gezin, Variatie, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie732 kcal
Koolhydraten97 g
Suiker6 g
Vet14 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit49 g
Vezels9 g
Zout1.13 g
Allergenen informatie
Paprika
Gluten
Tarwe
Kip
Vergelijkbare recepten
649 kcal
280 g groente
Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin
718 kcal
310 g groente
Eiwitrijk, Lactosevrij, 9 maanden, Lekker snel, Gezin, Variatie, Seizoen
772 kcal
300 g groente
Seizoen, Eiwitrijk, Variatie, 9 maanden, Gezin
703 kcal
270 g groente
Seizoen, 9 maanden, Eiwitrijk, Gezin, Variatie, Glutenvrij
634 kcal
280 g groente
Eiwitrijk, Afvallen, Seizoen, Lekker snel, Lactosevrij, Glutenvrij, Specials, Variatie