Creamy maïs ramen met kastanjechampignons, bosui en ei

3,6
Gemiddelde van 25 reviews
776 kcal
300 g groente
Creamy maïs ramen

Maïs lovers opgelet: deze creamy mais ramen wordt je nieuwe favoriet. We blenden de maïs samen met wat kokosmelk tot een heerlijke saus. Lekker met knapperige groenten en bosui en afgetopt met een zacht gekookt ei. Die mag op het lijstje van Aziatische comfort food.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12-15 minuten gaar. Doe de laatste 6 minuten de eieren bij de noodles. (Je kunt ook een aparte pan gebruiken om de eieren in te koken.) Giet de noodles af en laat de eieren schrikken onder de koude kraan.
  2. Pel en snipper intussen de sjalot en knoflook. Rasp de gember. Laat de maïs uitlekken. Bereid de bouillon.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 minuten. Doe de maïs, kokosmelk, piri piri kruiden naar smaak en bouillon erbij en verwarm een paar minuten. Mix tot een grove saus (met een staafmixer, blender of keukenmachine). Als je de saus te dik vindt kun je wat extra water of bouillon toevoegen.
  4. Veeg de champignons schoon en snijd doormidden of in kwarten. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Snijd de bosui in ringetjes. Verhit olie in een pan en bak de champignons en prei 6-8 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de noodles in diepe borden en giet de mais saus erover. Schep de groenten erbij en garneer met de bosui en het ei.
TIP
Je kunt ook een ei gebruiken om er een 'egg drop' saus van te maken. Breek het ei boven de warme saus en blijf roeren terwijl het ei stolt.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
  • 2 st EierenHerkomst: 't paradijs
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 2 tl GemberHerkomst: Fairtrasa
  • 280 g MaïsHerkomst: Machandel
  • 1 tl Piri Piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 0.5 bosje Bosui
Zelf toevoegen
  • 200 ml Bouillon
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 0%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 26%
co2-reduction-score
CO2eq -56%
water-reduction-score
Water -9%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijSeizoenGezinLekker snelVariatieVegetarisch9 maandenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie776 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker12 g
Vet33 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Mais
Tarwe
Paprika
Ei
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aziatische dashi soep met pinda-rijst
670 kcal
310 g groente
Variatie,   Glutenvrij,   9 maanden,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Gezin,   Vegan
Gekleurde stamppot
713 kcal
280 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   9 maanden,   Variatie
Bulgur met gegrilde groenten
776 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Variatie,   Vegan
Japanse okonomiyaki met witte kool
743 kcal
280 g groente
Eiwitrijk,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Lactosevrij
Special +€ 2,20 p.p.
Biefstuk met wintergroenten
747 kcal
350 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Specials,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Variatie