Verwarm de oven voor op 160 ºC. Halveer de tomaatjes, besprenkel met olie en kruid met Italiaanse kruiden. Gaar de tomaatjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht en rimpelig zijn.
Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Roer los met een vork.
Was of schil de komkommer en selder en snijd in kleine blokjes. Schep samen met de rozijnen en de spinazie door de couscous. Besprenkel met olie en citroensap en kruid eventueel bij met zout en peper.
Schep de couscous salade op de borden en verdeel de oventomaatjes en warmgerookte zalmsnippers erover.
TIPEen lepeltje Griekse yoghurt kan deze bereiding nog een extra dimensie geven.
II
Deze topper is al jarenlang een succesnummer! Selder (of bleekselderij) komt oorspronkelijk uit het Midden-Europa en West-Azië. Het stond vroeger alleen bekend als kookgroente, maar nu zien we selder steeds meer rauw in een frisse salade. Wist je dat deze groente maar 16 calorieën per 100 gram bevat en en voor 95% uit water bestaat? Daarnaast is bleekselderij vezelrijk (waardoor het snel verzadigt), ontstekingsremmend en bloeddruk verlagend. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®