Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Pel de ui en snijd in ringen. Was de spitskool en snijd in dunne reepjes. Was of schil de wortel en snijd klein. Hak de koriander fijn. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, wortel en spitskool 10 minuten op een middelhoog vuur.
Verhit olie in een andere bakpan en bak de falafelburgertjes 5-7 minuten.
Serveer de couscous met de gebakken groenten, de falafelburgertjes en de vijgenchutney. Garneer met de koriander.
TIPOok heel erg lekker met mangochutney.
II
Falafel is een van de meest populaire snacks uit het Midden-Oosten. Onze falafelburgertjes van het Belgische 'La Vie Est Belle' zijn 100% biologisch en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Ze zijn gemaakt van kikkererwten, fetakaas en een mix van verse kruiden zoals dille en courgette. Heerlijk in combinatie met de zoete vijgenchutney van Van Ton.