Couscous met spitskool en mangochutney
Nog geen reviews
629 kcal
260 g groente
Vandaag staat er een couscous-gerecht op het menu met als smaakmaker een mangochutney. Chutney is afkomstig uit de Indiase en Pakistaanse keuken. De basis van chutney is een vruchtenpuree, in dit geval mango, waar kruiden en smaakmakers zoals azijn, tamarinde, gember, mosterdzaad, knoflook, peper en ui toegevoegd kunnen worden. De mangochutney is heerlijk in combinatie met couscous en spitskool. Houd je nog een beetje chutney over? Probeer het dan eens door een curry!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Volkoren couscous Herkomst: do it
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Spitskool Herkomst: Warmonderhof
- 2 st Tomaat en linzenburger Herkomst: prolaterre
- 2 el Mangochutney Herkomst: yakso
- 2 el Bakolie
- 2 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng water aan de kook voor de volkoren couscous (in een waterkoker). Spoel de couscous af in een zeef onder de kraan. Doe daarna in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
- Pel de ui en snipper grof. Snijd de spitskool in repen en spoel af onder de kraan. Snijd de koriander grof. Verhit bakolie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut. Breng op smaak met komijnpoeder. Voeg de spitskool toe en bak in 4 minuten knapperig en gaar.
- Verhit bakolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin.
- Roer de couscous los met een vork. Schep door de spitskool. Breng op smaak met de chutney, verse koriander, peper en eventueel zout. Serveer met de burgers.
TIP
Ook lekker met knoflooksaus. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente + 106%
Vitaliteit + 32%
CO2 eq -82%
Water -86%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie629 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker19 g
Vet24 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit22 g
Vezels16 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Sojabonen
Gluten
Peulvruchten


