0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
4 el Mangochutney Herkomst: yakso
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en het groentebouillontablet aan de kook voor de volkoren couscous. Spoel de couscous in een zeef onder de kraan. Doe daarna in een kom en giet de hete bouillon erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Pel de ui en snijd in ringen. Was de spitskool en snijd in dunne repen. Verhit olie in een wok of bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de spitskool toe en roerbak in 5 minuten knapperig en gaar. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Verhit olie in een kleine bakpan en bak de souka burgers aan beide kanten bruin.
Roer de couscous los met een vork en serveer met de gebakken spitskool, souka burgers en mangochutney.
TIPOok erg lekker met verse koriander of casehwnoten.
II
Vandaag staat er een couscous-gerecht op het menu met als smaakmaker een fris-zoete mangochutney. Chutney is afkomstig uit de Indiase en Pakistaanse keuken. De basis van chutney is een vruchtenpuree, in dit geval mango, waar kruiden en smaakmakers zoals azijn, tamarinde, gember, mosterdzaad, knoflook, peper en ui toegevoegd kunnen worden. Onze spitskool wordt geleverd door Eko-boerderij "De Eerste" in de Noordoostpolder.